Підприємство на Донбасі експортувало 763,1 тисячі тонн солі

Експорт солі ДП "Артемсіль" збільшило на 8%

Державне виробниче підприємство з видобутку солі в Донецькій області "Артемсіль" виробило 1,476 мільйона тонн солі. Такі дані наведено за перші дев'ять місяців 2019 року, передає прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України в соцмережі Facebook.

Як зазначається, обсяг виробництва зріс на 7,8% і на 2,6% перевищує показник минулого року. Також з початку цього року вироблено 338,5 тисячі тонн меленої солі без упаковки. Це на 20,7% перевищує рівень минулого року.

"Випуск солі, затареної в МКР, збільшився на 13% і складає 49,3 тисячі тонн. Соляних блоків - 2,3 тисячі тонн, що на 15% більше", - йдеться в повідомленні.

При цьому, на 8,9% скоротився випуск фасованої солі, що становить 134,7 тисячі тонн. Також було менше вироблено солі, затареної в мішки, на 4,9%. Кількість вироблених соляних брикетів зменшилася на 18,7%. Ще на 13,1% випустили менше йодованої солі (всього 41,7 тисячі тонн).

Замість цього, підприємство збільшило експорт солі на 8% в порівнянні з 2018 роком. Всього за перші дев'ять місяців цього року, закордонним споживачам відвантажили 763,1 тисячі тонн солі - від загального обсягу реалізації. Найчастіше сіль з Донбасу експортують до Угорщини, Польщі, Словаччини, Румунії та до інших країн.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у Слов'янську з'явиться рада сеньйорів.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.