У Донецькій області 95% ліфтів у багатоповерхових будинках потрібно замінити

У Донецькій області 3200 ліфтів відпрацювали нормативний термін експлуатації

Близько 95% ліфтів у багатоповерхових житлових будинках Донецької області вже відпрацювали свій нормативний термін експлуатації і потребують ремонту. Таку інформацію озвучив директор департаменту ЖКГ Донецької облдержадміністрації Сергій Гончаренко в ході засідання колегії ДонОДА 30 липня. Про це пише "Острів".

"На сьогодні в багатоповерховому житловому фонді області налічується 3815 ліфтів, з них тільки 403 знаходяться у задовільному технічному стані. Ще 3200 ліфтів, 95%, відпрацювали нормативний термін експлуатації – 25 років, і потребують модернізації або заміни", – сказав Сергій Гончаренко.

Крім того, в багатоповерхівках регіону не працюють 144 ліфтів в результаті актів вандалізму або з причини завершення нормативних строків експлуатації.

В розрізі міст регіону 100% ліфтів, які відпрацювали більше 25 років і більше в будинках усіх форм власності, належать Вугледару, Доброллю, Костянтинівці та Краматорську.

"Підкреслюю, що всі ці ліфти працюють, але вони технічно і нормативно відпрацювали термін експлуатації. Трохи краща ситуація в Бахмуті, Маріуполі, Мирнограді, Покровську, Слов'янську і Бахмутському районі. Там відсоток таких ліфтів становить від 76 до 98", - зазначив Гончаренко.

Найбільше непрацюючих ліфтів зафіксовано в житлових будинках з ОСББ Селідове – 39. Обладнання там законсервовано, а місцеві жителі відмовилися від поновлення роботи ліфтів через значні витрати на їх експлуатацію.

На ремонт ліфтів з бюджетів міст та районів Донецької області в 2017 році було виділено 29,5 млн гривень, в 2018 – 51 млн гривень, в 2019 році – 36,7 млн гривень (з них 34 млн гривень – обласний бюджет).

Раніше "Донбас.Коментарі" писали, що починаючи з 2016 року у Маріуполі, Донецької області, виконання будівельних робіт збільшилася у вісім разів. Такі дані надало комунальне підприємство "Міське управління капітального будівництва".



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.