В одному з міст Луганщини запровадили три моделі енергосервісу

Сукупна вартість ЕСКО-договорів склала понад 9 млн гривень

Сєвєродонецька міська рада уклала з інвесторами перші в області ЕСКО-договори для 10 навчальних закладів. Про це на своїй сторінці у фейсбук повідомляє Луганська ОДА.

Це механізм, за допомогою якого споживач значно скорочує витрати на енергоресурси. Крім того, такий договір дозволяє модернізувати енергообладнання без значних інвестицій як з боку споживача, так і з боку держави.

У трьох навчальних закладах міста (дитячому садку №19, школи № 10 та №15) планується вперше реалізувати комплексну модель поглибленого ЕСКО-партнерства з елементами "ЕСКО енергоменеджменту". За рахунок міської ради передбачено встановлення індивідуальних теплових пунктів з погодним регулюванням, а інвестор буде впроваджувати энергомоніторинг для забезпечення більш раціонального використання енергоресурсів.

За умовами договорів замовник отримає 70% зекономлених коштів на енергоресурсах, а інвестор - 30%. За класичною моделлю енергосервісу, у семи закладах за рахунок приватних інвестицій, заплановано встановлення модульного ІТП з погодним регулюванням і диспетчеризацією.

Сукупна вартість усіх 10 ЕСКО-договорів становить понад 9 млн гривень. Завдяки зазначеним ЕСКО-проектів планується отримати 22% річної економії енергоспоживання" - прокоментував голова Держенергоефективності Сергій Савчук.

 

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що мешканці Донецької області можуть не отримувати паперові квитанції за світло.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.