Кабмін закликають знизити ціну на газ для Луганської ТЕС

Область можуть відключити від електрики

Голова Луганської ОДА Віталій Комарницький звернувся до уряду з проханням прийняти постанову про тимчасове зниження вартості газу для Луганської ТЕС.

Через те, що Росія заблокувала постачання вугілля на обласну ТЕС було прийнято рішення перевести станцію з вугілля на газ. Однак, враховуючи те, що собівартість виробництва електроенергії на газ перевищує граничні ціни на електроенергію, Кабміну потрібно прийняти постанову про тимчасове зниження вартості газу для Луганської ТЕС до розблокування поставок. Інакше в регіоні можуть бути проблеми з енергопостачанням.

"Собівартість там 5,30 грн/кВт - якщо газ. Занадто висока. І потрібно знижувати вартість газу для станції. Моя думка, що Кабміну потрібно приймати постанову. І знову ж таки - по вугіллю адже ніякого рішення немає, РФ заблокувала постачання антрациту, і вони поки не розблоковані - ні одна тонна не зайшла. І питання залишається гострим. Це непопулярне рішення - компенсувати ТЕС ціну газу - але альтернативи йому немає", - зазначив Віталій Комарницький.

Губернатор ЛОДА підкреслив, що через дефіцит електроенергії в області можуть бути відключення електроенергії.

Адміністрація області вже направила відповідні листи-повідомлення про проблеми з енергозабезпеченням області в Кабмін. "Ми вже всі листи відправили в КМУ. Володимир Гройсман знає, це не новина, всі владні органи в курсі. І РНБО теж знає про цю проблему", - підкреслив Комарницький.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що влада Луганщини розробила проект будівництва відрізку залізничного шляху, який дозволить возити вугілля на Луганську ТЕС з українських шахт.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.