Більше мільярда гривень інвестицій хочуть залучити в Маріупольський порт

Логістика для агровиробників буде значно здешевлена

В Донецькій області в розвиток інфраструктури Маріупольського порту планують залучити більше 1,3 млрд грн інвестицій. Надалі, перед іноземними інвесторами українські порти відкриють нові можливості, передає прес-служба Міністерства інфраструктури України.

Як зазначається, інвестиції, які вкладуть у розвиток морського маріупольського порту, дозволять збільшити вантажопотік. У зв'язку з цим збільшаться грошові відрахування в бюджет.

За словами Міністра інфраструктури Владислава Криклія, залучити понад 1,3 млрд гривень інвестицій вийде завдяки інфраструктурному проекту. В результаті, грузові потоки збільшаться на 2,3 млн тонн.

Вже відомо, що буде додатково створено близько 200 робочих місць. Ще хочуть підвищити соціальні стандарти для працівників портової галузі. Також, реалізація інфраструктурного проекту сприятиме розвитку агропромислового комплексу Азовського регіону. Причина - логістика для агровиробників буде значно здешевлена.

До плану розвитку порту внесли і реконструкцію причалів № 2 і № 3 та створення єдиного перевантажувального комплексу. Ще хочуть побудувати другу чергу зернового терміналу.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що делегація Червоного Хреста з ЄС відвідали Луганщину.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.