Мешканці Донбасу, які залишилися без житла через війну, отримають компенсацію: названа сума

Стало відомо, хто і як може отримати кошти за зруйноване на Донбасі житло

Кабінет Міністрів України затвердив порядок використання коштів для грошової компенсації постраждалим, житло яких зруйновано внаслідок воєнних дій на Донбасі. Про це передає Донецька ОДА.

Повідомляється, що у державному бюджеті України на 2020 рік на ці цілі передбачено 20 мільйонів гривень. Головний розпорядник коштів – Мінреінтеграції. Зазначається, що розмір компенсації постраждалим визначатиметься за показниками опосередкованої вартості спорудження житла у регіонах України, але не більше 300 тисяч гривень.

Додамо, що бюджетні кошти розподілятимуться серед громадян на підставі інформації про житло постраждалих, яку збиратимуть регіональні органи соціального захисту населення та органи місцевого самоврядування.

Так, постраждалими визнаються громадяни України, іноземці та особи без громадянства, житлові будинки чи квартири яких пошкоджено чи зруйновано внаслідок надзвичайної ситуації, викликаної збройною агресією РФ. Як пояснили в ОДА, грошова компенсація надаватиметься постраждалим, які є власниками житла на контрольованій Урядом України території, та яке було зруйноване після 14 квітня 2014 року.

Зазначимо, що обстеження пошкодженого та зруйнованого житла, його облік проводитимуть органи місцевого самоврядування, а в разі їх відсутності – військово-цивільні адміністрації. Також вони складатимуть списки постраждалих та видаватимуть довідки про визнання особи постраждалою внаслідок зазначеної НС воєнного характеру внаслідок збройної агресії РФ. А рішення про надання грошової компенсації на основі складених списків прийматимуть спеціальні комісії, утворені при органах місцевого самоврядування та при військово-цивільних адміністраціях. Ця комісія визначатиме і розмір грошової компенсації, яка виплачуватиметься постраждалим.

Крім того, уряд також доручив Донецькій і Луганські обладміністраціям протягом місяця сформувати та організувати роботу комісії з розгляду питань, пов’язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житло яких було зруйновано.

Як повідомлялося, Кабмін виділив ще кошти для ліквідації наслідків пожеж на Луганщині.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.