Став відомий місто-лідер з поповнення зведеного бюджету Донбасу

Добровільна сплата податків бізнесом Донеччини є одним з основних джерел наповнення бюджету

Маріуполь став лідером з поповнення зведеного бюджету Донецької області. З січня по серпень, цього року, до зведеного бюджету країни з територіальної приналежності, Маріуполь виплатив 15,4 млрд грн. Це на 4,5%, або на 664, 7 млн грн більше, ніж було у минулих роках, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, це 30,5% від усіх надходжень по області. Далі йде місто Покровськ і Покровський район - майже 2 млрд грн, або 13%, і місто Краматорськ - 1,5 млрд грн, або 9,7%.

"У розрізі податків найбільші надходження у зведений бюджет Донецького регіону забезпечено з податку на доходи фізичних осіб - понад 8,1 млрд гривень. Це на 1,6 млрд грн, або на 24,6% перевищує минулорічні показники. Надходження ПДВ до бюджету склали понад 1,9 млрд грн, фактичне зростання до показників минулого року складає 422 млн грн, або 28,3%", - йдеться в повідомленні.

Також, з початку року надійшло 2 млрд грн податку на прибуток, у тому числі надходження до державного бюджету склали 1,8 млрд грн, до місцевого - 0,2 млрд гривень.

"Сьогодні добровільна сплата податків бізнесом Донеччини є одним з основних джерел наповнення бюджету. Зростання доходів сприяють, як підвищенню економічної активності регіону, так і конструктивній роботі фахівців податкових органів Донецької області протидії ухиленню від оподаткування", - пояснили у прес-службі.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у Краматорську можна отримати грант на запуск і оновлення бізнесу. 




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.