У Кабміні внесли зміни по виплатах пенсій для переселенців

Вони забезпечать більш зручні умови для ВПЛ

Кабінет міністрів вніс зміни в порядок призначення, відновлення і проведення пенсійних виплат внутрішньо переміщеними особам (ВПЛ). Про це повідомляється на сайті українського уряду в постанові від 21 серпня.

Так, мова йде про проведення органами Пенсійного фонду України Пенсійного забезпечення ВПЛ (в тому числі осіб, які згідно із законодавством відмовилися від довідки про взяття на облік ВПЛ) за принципом екстериторіальність незалежно від подальших змін місця проживання.

"Інформація про місце проживання внутрішньо переміщених осіб встановлюватиметься органами Пенсійного фонду України самостійно на підставі відомостей, що містяться в Єдиній інформаційній базі даних в внутрішньо переміщених осіб, що НЕ зажадає додаткових звернень ЦИХ осіб", - йдеться в повідомленні.

Також, як повідомляється, уточнено перелік виплат, що фінансуються за рахунок державного бюджету.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про істотне збільшення пенсійних виплат для українців, зокрема, для суддів і для військових. Так, в цілому, середній розмір пенсії протягом року зріс на 17,3%, з 2562 гривень (було станом на 1 липня минулого року) до 3006 гривень за станом на 1 липня 2019 року. При цьому, за рік кількість пенсіонерів зменшилася на 91 475.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.