Кабмін готовий визнати окремі довідки, видані окупантами в ОРДЛО

Зокрема, українцям не придуется переоформляти свідоцтва про народження або смерть, видані оккупанатами

Кабінет міністрів ухвалив рішення про визнання окремих довідок, виданих медичними та судово-медичними установами на окупованому Донбасі. Про це передає видання "Укрінформ", посилаючись на прес-службу уряду.

Так, зазначене рішення стосується довідок про смерть і народження громадян. Згідно йому, спеціальна комісія буде уповноважена визнати або відмовити у підтвердженні таких документів органом Загсу.

В уряді зазначили, що визнання окремих довідок з ОРДЛО не означає визнання влади окупантів. При прийнятті рішення міністри враховували положення "нам. винятків" ООН, а також Закон України від 18 січня 2018 № 2268-VIII "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про продовження паспортизації Донбасу проросійськими владою, а також ретельному контролі тих, хто досі не здав свої українські паспорти.

"Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях почали черговий етап кампанії паспортизації населення. Для створення електронної бази даних уточнюється облік місцевих жителів, які не здали паспорти громадян України в обмін на реєстраційні документи квазисозданий", - зазначено в повідомленні Головного управління розвідки.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.