ОПЗЖ вимагає підвищити прожитковий мінімум до 5569 гривень

Таке рішення дозволить автоматично підняти пенсії та інші соціальні виплати

Однією з найгостріших проблем у соціальній сфері є формування прожиткового мінімуму. Причина - від його розміру залежить розмір пенсій та усіх соціальних виплат в Україні, передає прес-служба "Опозиційної платформи - За Життя".

Як зазначається, більшість українських громадян живуть за межею бідності. До цього спричиняє те, що "споживчий корзина" невідповідає офіційному прожитковому мінімуму (його фактичній величині).

За словами народного депутата від "Опозиційної платформи - За Життя" Наталії Королевської, у бюджеті на 2020 рік залишили прожитковий мінімум у розмірі 2027 гривень. Вижити на ці кошти, вважає нардеп, або заплатити за дах на головою, просто неможливо.

Так, на сьогоднішній день в Україні розмір встановленого прожиткового мінімуму є в 2-2,5 рази нижче його фактичного розміру. Команда ОПЗЖ наполягає, що його необхідно переглянути і підвищити до 5569 гривень. Саме Міністерство соціальної політики порахувало фактичний розмір прожиткового мінімуму для працездатних громадян на рівні 4797 гривень.

Команда "Опозиційної платформи - За Життя" вже зареєструвала законопроекти в яких зазначено, що прожитковий мінімум повинен бути підвищений до 5569 гривень. І у зв'язку з цим, необхідно переглянути всю шкалу соціальних виплат.

"Це дозволить автоматично підняти пенсії, соціальні виплати і підтримати найменш захищені категорії громадян" – повідомила Наталія Королевська.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що мешканців Бахмута запрошують обговорити стратегію розвитку міста.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.