Бойко прокоментував законопроект з децентралізації влади

"Опозиційна платформа - За Життя" виступає проти законопроекту і не буде його підтримувати

Введення інституту префекта – це прямий шлях до авторитаризму, оскільки будь-якого мера або голову місцевої ради можна відсторонити від роботи на підставі пропозиції префекту. Таку думку висловив Співголова Опозиційної платформи - За Життя" Юрій Бойко.

За його словами, децентралізація у тому варіанті, в якому її бачить нинішня влада, це прямий шлях до авторитаризму. Оскільки може бути введений інститут префекту, будуть якісь "смотрящі" за областю або громадою. Вони будуть вирішувати, чи буде працювати керівник за якого голосували люди під час виборів.

"Що це взагалі за позиція? Якщо цей керівник приймає якесь незаконне рішення, є правоохоронні органи і суд", – сказав народний депутат.

Юрій Бойко також зазначив, що люди категорично проти введення інституту префекту, як це пропонують на сьогоднішній день. Політик вважає, що це не децентралізація, а подальша централізація.

Команда "Опозиційної платформи - За Життя" виступає проти законопроекту в такому вигляді і не буде його підтримувати. Партія ставить перед собою мету провести реальну децентралізацію в країні. Приміром, у обласних і районних радах повинна бути можливість створювати виконавчі комітети, а у людей має бути право безпосередньо обирати керівників місцевої влади.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що мешканців Донбасу навчать бути ефективним менеджером.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.