В Україні закріпили мовну і культурну дискримінацію росіян, - ОПЗЖ

Стаття 5 нового закону запроваджує норми мовної дискримінації для російськомовних дітей

В Україні прийнятий Закон "Про середню освіті" офіційно поділив українських громадян на сорти і закріпив мовну і культурну дискримінацію росіян і російськомовних. Якщо такий закон вступить в силу, в країні, в якості державної ідеології утвердиться ксенофобія, передає прес-служба "Опозиційної платформи - За Життя".

Як зазначається, статті 10, 24, 53 Конституції України декларують неприпустимість мовної дискримінації і гарантує російськомовним громадянам України право на вільне використання російської та на отримання освіти рідною мовою.

Команда "Опозиційної платформи - За Життя" наголошує, що всупереч прямим нормам Конституції, Закон "Про середню освіту", який був прийнятий, позбавляє дітей (російськомовних українських громадян) вище зазначеного права.

Так, стаття 5 нового закону запроваджує норми мовної дискримінації для російськомовних дітей. "Опозиційна платформа - За Життя" закликає Європейську комісію та інші міжнародні правозахисні організації надати свою оцінку прийнятим в Україні законом.

"ОПЗЖ буде домагатися скасування всіх дискримінаційних "мовних" норм, спрямованих на приниження та дискримінацію українських громадян, розкол українського суспільства і знищення культурного різноманіття нашої країни", - йдеться у заяві "Опозиційної платформи - За Життя".

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що "Опозиційна платформа – За життя" виступає проти легалізації грального бізнесу в Україні.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.