Нардеп від ОПЗЖ подав два законопроекти про захист річок

Олександр Фельдман пропонує створити в Україні недоторкані ділянки

У Верховній Раді народний депутат України від "Опозиційної платформи - За Життя" Олександр Фельдман зареєстрував два законопроекти. Нардеп це зробив разом з групою депутатів - членами парламентського Комітету з питань екологічної політики та природокористування, передає прес-служба ОПЗЖ.

Як зазначається, проекти законів стосуються охорони водних біоресурсів та середовища їх проживання (законопроект №2765) і збереження особливо цінних ділянок річок і прибережних річкових смуг (законопроект №2766). Обидва проекти є важливими, оскільки річки мають значення для глобальної екосистеми, а їх захист не повинен бути другорядним питанням.

"Прогресуюча деградація річок завдає непоправного екологічного збитку, і, якщо не зайнятися цією проблемою сьогодні, завтра може бути вже пізно", – вважає Олександр Фельдман.

В прес-службі підкреслюють, що парламентарії пропонують посилити відповідальність за порушення, які ведуть до знищення риби та інших мешканців водного середовища. Цьому сприяє забруднення води, порушення правил вилову та розведення риби. Ще нардепи пропонують створити недоторкані ділянки. Їх перевага буде в обмеженому впливу людини.

За словами Олександра Фельдмана, цей підхід відповідає сучасним світовим практикам та європейському законодавству. Але в Україні він ще не був запроваджений.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, спортсмени Маріуполя завоювали 9 золотих медалей з самбо.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.