У благодійному фонді Сергія Шахова заявили, що місцева влада заважає допомагати малозабезпеченим сім'ям

Голова благодійного фонду Сергія Шахова, Юлія Погорєлова, назвала дії губернатора Луганської області Сергія Гайдая незаконними

Голова благодійного фонду Сергія Шахова, Юлія Погорєлова, заявила про наміри подати позов до Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) проти губернатора і начальника поліції Луганської області. Про це вона повідомила на своїй сторінці в Facebook.

Погорєлова заявляє, що чиновники незаконно захопили майно благодійного фонду, а також перешкоджали роботі організації. За її словами, в результаті таких дій тисячі пенсіонерів, інвалідів, багатодітних та малозабезпечених сімей залишилися без засобів до існування через дії однієї людини.

Юлія Погорєлова повідомила, що співробітники поліції, без законних підстав на це, затримали фуру, яка доставляла гуманітарну допомогу в Луганську область. При цьому, запевняє голова фонду, у вантажівки було все в порядку з документами.

"Підставою для вилучення гуманітарної допомоги та транспорту послужила нібито розслідувана поліцією кримінальна справа про підготовку до підкупу виборців на майбутніх місцевих виборах. Однак, поза камерою кажуть, що виконують замовлення губернатора. Так товариш Гайдай вирішив помститися Сергію Шахову за протест проти скасування виборів на частині територій, підконтрольних Україні Луганської та Донецької областей, де вибори президента і до парламенту в 2019 році благополучно пройшли ", - заявила Юлія Погорєлова.

Голова фонду також зазначила, що організація більше 10 років займається благодійністю. За її словами, малозабезпечені жителі Луганської області протягом всього року отримують гуманітарну допомогу, винятком є лише періоди виборчих кампаній.

Погорєлова звертає увагу на те, що виборча кампанія в Україні розпочнеться тільки через два тижні і зараз фонд може працювати без будь-яких обмежень. Крім того, вона відзначає, що ні Сергій Шахов, ні фонд його імені не будуть суб'єктами виборчого процесу.

"Ми співпрацюємо з міжнародними місіями та іншими благодійними організаціями. Перешкоджаючи роботі фонду, губернатор шкодить не Сергію Шахову, а сотням тисяч простих людей", - заявляє Погорєлова.

Нагадаємо, 25 серпня, виступаючи з трибуни Верховної Ради, народний депутат Сергій Шахов зажадав відставки губернатора Луганської області Сергія Гайдая, звинувативши його в спробі позбавити конституційного права 500 тисяч жителів Луганської та Донецької областей, де з ініціативи чиновника ЦВК скасувала проведення місцевих виборів.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.