Секретар РНБО пояснив, чому ще не відбулося засідання по Донбасу

Офіс президента працює над зустріччю лідерів «нормандської четвірки»

Рада національної безпеки і оборони України веде ретельну підготовку до засідання по Донбасу, щоб виробити якесь комплексне рішення.

"РНБО по Донбасу готується. Перше засідання РНБО у нас було по енергетиці, рішення вийшло... Треба дуже ретельно працювати для того, щоб вийти на якесь комплексне рішення. Також нам треба продумувати, хто буде виконувати це рішення, як це буде реалізовано", — зазначив секретар РНБО Олександр Данилюк.

Він не озвучив часові рамки, але пояснив, що мова йде про "комплекс заходів": "Будь-яка ідея, яку ми озвучили, вона одна не спрацює. Вона в будь-якому випадку буде вимагати комплексу заходів, а також розуміння, чого ми очікуємо і від іншого боку".

Нагадаємо, 6 серпня, в зоні ОНС в результаті вибуху ворожого снаряда під Павлополем (Донецька область) загинули четверо українських морпіхів.

В зв'язку з тим, що в цей період (з 21 липня) на Донбасі було встановлено перемир'я, президент України зібрав голів силових структур і обговоривзагострення ситуації в зоні ООС. "Україна щиро прагне до миру. І наше прагнення незмінне. Весь світ побачив, хто саме світу не хоче", - додав Зеленський. Після трагічного інциденту президент також закликав лідерів "нормандського формату" якомога швидше провести зустріч.

Раніше видання "Донбас. Коментарі" повідомляло про те, що Володимир Зеленський зателефонував президенту РФ Володимиру Путіну і попросив його вплинути на бойовиків.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.