Новий глава МЗС України обіцяє прогрес на Донбасі: озвучено терміни

Припущено ряд компромісних кроків

Дипломатична служба України має півроку на те, щоб істотно просунутися в мирному врегулюванні ситуації на Донбасі.

"Хочу вірити, що ми зможемо відкрити нову сторінку мирного процесу ... Критично важливо інше - ми на це (просування в мирному процесі - ред.) маємо півроку. Я націлюю дипломатичну службу на цей піврічний термін", - розповів новий міністр закордонних справ України Вадим Пристайко.

Зазначається, що Президент України запропонував ряд компромісних кроків, спрямованих на відновлення зв'язків з "нашим власним народом, який опинився за лінією дотику".

Пристайко також нагадав про перезапуску процесу обміну полоненими, а також початку відновлення повідомлення у Станиці Луганській.

Відомо, що Вадим Пристайко 29 серпня увійшов до складу нового кабінету міністрів України. На посаді глави МЗС він змінив Павла Клімкіна, який відповідав за зовнішню політику країни з 2014 року.

Раніше Пристайко заявив, що Київ готовий подумати над виборами в Донбасі, амністією і зняття торгових обмежень. За його словами, керівництво України готове піти на такі кроки, у випадку якщо процес врегулювання в Донбасі продовжить рухатися.

Нагадаємо, "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що Президент позначив терміни закінчення війни на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.