Нардепи проводять п'ятиденна виїзне засідання на "лінії вогню"

Темою засідання нардепів стануть подальші перспективи територій ОРДЛО

Комітет Верховної Ради з прав людини і деокупації тимчасово окупованих територій в Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим проводить виїзне засідання в Луганській і Донецькій областях, що вперше в історії незалежної України триватиме цілих п'ять днів. Про це повідомляє прес-служба держвідомства.

"Вперше в історії українського парламенту виїзне засідання триватиме 5 днів. Весь цей час Комітет буде працювати в Донецькій і Луганській областях. Ми відійдемо від традиційного офіціозу, коли виїзне засідання обмежувалося візитом у військово-цивільних адміністрацій. Зате побуваємо в пунктах пропуску, оглянемо зруйновані в результаті війни міста і села, об'єкти соціальної інфраструктури та підприємства, поспілкуємося з людьми, які живуть в "сірій" зоні", - розповів член комісії і народний депутат Дмитро Лубинець.

За його словами, такий формат засідання дозволить членам Комітету власні очі побачити всі сторони життя людей.

"Всі члени Комітету власні очі побачать умови життя наших громадян, почують про їх проблеми з перших вуст. Сподіваюся, це допоможе нам приймати правильні та ефективні рішення, а головне - допоможе сформувати системну і дієву державну політику щодо цього регіону", - підкреслив Лубинець.

Нардеп також повідомив, що Комітет з прав людини так і не зміг провести виїзне засідання на Донбасі через відсутність кворуму.

Нагадаємо, сьогодні портал "Коментарі" повідомляв про поїздку на Донбас і новопризначеного радника секретаря РНБО з гуманітарних питань Сергія Сивохо.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.