Стало відомо, коли можна буде провести вибори на Донбасі

У ЦВК назвали ймовірну дату виборів у деяких громадах на Донбасі, де голосування у жовтні не відбудеться

В деяких громадах Донбасу, де цього року скасували місцеві вибори, все ж таки може відбутися голосування. Але не 25 жовтня, а у березні майбутнього року. Про це повідомив голова Центральної виборчої комісії Олег Діденко, коментуючи питання щодо призначення виборів у громадах, де було визнано неможливість проведення виборів цього року.

"Перші вибори можна проводити двічі на рік: у жовтні та березні, - пояснив очільник ЦВК. - Ми плануємо в майбутньому звертатись до відповідних військово-цивільних адміністрацій щодо безпекової ситуації на цих територіях. Як тільки будуть необхідні умови – вибори будуть призначені".

Діденко зауважив, що це найскладніші вибори в історії України. На виборчий процес впливають одразу кілька важливих факторів, каже він: нові виборчі системи, недосконале законодавство, неможливість проведення виборів на окремих територіях у зв’язку з військовою агресією, новий адміністративно-територіальний устрій та пандемія коронавірусу.

Як повідомлялося, місцеві вибори в окремих громадах Донецької та Луганської області не відбудуться. Таке рішення ухвалила ЦВК на основі висновків адміністрації регіонів.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.