Кучма знову покинув пост глави делегації ТКГ

Зеленський подякував Кучмі

Другий президент України (1994-2005 років) Леонід Кучма знову покидає Тристоронню контактну групу (ТКГ), в якій був главою делегації. Про це заявив президент Володимир Зеленський під час сьогоднішньої зустрічі з Кучмою, передає "Сьогодні" з посиланням на Офіс глави держави.

Гарант відзначив важливість і складність роботи Кучми в ТКГ і що з повагою ставиться до його рішення вийти з переговорного процесу.

"Спасибі за всі зусилля, які ви доклали для розблокування Мінського процесу для досягнення миру. Ваш досвід був найбільш важливим і надзвичайно потрібним. Завжди готовий почути вашу пораду в майбутньому", – сказав Зеленський.

У свою чергу сам Кучма сказав, що за останній рік робота була ТКГ відновлена і значно просунулася, було здійснено ряд важливих кроків, досягнуті важливі домовленості.

Другий президент України заявив, що надалі, у разі необхідності, готовий ділитися досвідом і консультувати щодо кроків на шляху до встановлення миру.

Нагадаємо, "Донбас.Коментарі" писали, що за першу добу нового перемир'я на Донбасі було зафіксовано три обстрілу з боку бойовиків. Про це йдеться в ранковому зведенні штабу ООС 28 липня.

"Зокрема, в районі населеного пункту Водяне противник відкривав вогонь по позиціях українських вояків з гранатометів різних систем і стрілецької зброї, а біля Південного здійснив обстріл з автоматичних гранатометів станкових, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї. Українські захисники вогонь відповідь не відкривали. Втрат серед наших воїнів в результаті обстрілу ворожих немає", – відзначили в штабі.

"Коментарі" разом з експертами спрогнозували, наскільки успішним стане перемир'я цього разу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.