Ватажок "ЛНР": "Ми хочемо не в Україну, а визнання нашої легітимності"

Леонід Пасічник закликав українську владу "піти на поступки"

Самопроголошений глава т.зв. "Луганської народної республіки" Леонід Пасічник зробив заяву про те, що "ЛНР" не проситься в Україну, а хоче "легітимності та незалежності" в її складі з "особливим статусом". Про це повідомляє видання Depo.Донбасс, посилаючись на ЗМІ з непідконтрольних територій.

"У пабліках сьогодні дуже багато говориться про те, що ми просимося в Україні, проводимо якісь акції, все таке інше. Я хочу сказати, що це не так, ніхто в Україну не проситься. Ми говоримо про те, щоб визнали нашу легітимність ", - позначив глава сепаратистів в Луганській області.

Пасічник вважає, що для "припинення війни і легітимізації Україна теж повинна піти на певні поступки".

"У законі про особливий статус однозначно говориться, що для нашої економічної і політичної незалежності повинні бути визначені свої кордони, тобто для того, щоб ми, приймаючи наші рішення, не пустили на нашу територію бандерівців, націоналістів", - підкреслив він.

Глава "ЛНР" пояснив, що в разі необхідності, якщо Україна бажає здійснювати співробітництво з "республікою" в області економіки, напрямки вугілля, то такі домовленості цілком можливі, але тільки за умови визнання незалежності.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" зверталося до експертів за роз'ясненнями за новими вимогами глав т.зв. "Л/ДНР" до президента України Володимиру Зеленському. Тоді вони вперше після інавгурації новообраного гаранта звернулися за наданням т.зв. "республікам" "особливого статусу" в складі України, а також визнанням "права регіону на інтеграцію з Росією".



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.