Макрон і Меркель мають намір всерйоз обговорювати майбутнє Донбасу в "нормандському форматі"

Канцлер Німеччини позначила, що це, перш за все, залежить від Києва і Москви

Під час саміту G7 канцлер Німеччини Ангела Меркель розповіла про підготовку до зустрічі "нормандської четвірки", запевнивши, що разом з французьким президентом Еммануелем Макрона вони піднімуть тему взаємин офіційних Києва та Москви. Про це повідомляє УНІАН.

"Кремль продовжує наполягати у тому, щоб українська влада почала переговори з представниками маріонеткових республік - л / ДНР, а Київ заявляє, що не може піти на такі умови", - позначила канцлер.

З моменту останньої зустрічі лідерів "нормандських переговорів" в Берліні пройшло більше чотирьох років. З тих пір підписані в білоруській столиці Мінські угоди не зрушили з місця. Але після недавньої зміни влади в Києві, повідомила Меркель, ситуація може змінитися. Вона також додала, що від успіху виконання Мінських угод залежить подальше повернення Росії в G7.

"Прогрес залежить від доброї волі сторін", - сказала німецький канцлер, натякаючи на Москву і Київ.

У Росії ж аналітики стверджують, що головною темою розмови в Парижі може бути повне припинення вогню і відведення сил від лінії фронту. ЗМІ Кремля кажуть також про звільнення 33 українських військових включно моряків, яких РФ в минулому році незаконно захопила в Керченській протоці і містить в російських в'язницях.

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв про те, що "нормандська четвірка" може зібратися в Парижі вже в найближчі тижні.

"У найближчі тижні Франція і Німеччина організовує саміт в нормандському форматі для досягнення відчутних результатів", - йдеться в декларації французького президента Еммануеля Макрона.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.