Україна та Естонія обговорили перспективи Мінських угод

Секретар РНБО Данилов зустрівся з міністром оборони Юрі Луйком

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов і міністр оборони Естонії Юрі Луйк обговорили збереження санкцій проти Російської Федерації, а також питання двостороннього співробітництва безпеки. Про це передає "Інтерфакс-Україна".

Відомо, що на засіданні обидві сторони приділили особливу увагу питанням російської агресії в Донбасі та активізації Мінського процесу

"Юрі Луйк запевнив у незмінності підтримки України на шляху до відновлення територіальної цілісності, підкреслив важливість збереження санкційного тиску на державу-агресора і висловив готовність розширювати всебічне співробітництво між нашими державами", - зазначено в повідомленні прес-служби РНБО

Крім того, Луйк підкреслив, що його країна надає підтримку Україні у будь-якій можливій формі в ряді сфер, серед яких визначальне місце займають питання військової медицини, реабілітації українських солдатів, що воюють на Донбасі, і кібербезпеку.

"У світі з'явилася нова потужна зброя - кіберзброю, і для нас важливо поглиблення двостороннього співробітництва у сфері кібернетичного захисту", - сказав Данилов.

У свою чергу Луйк поділився досвідом функціонування в його країні Ліги кіберзахисту Естонії, до складу якої входять провідні фахівці в ІТ-сфері, і заявив про готовність до поглиблення такої співпраці.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв, що Донецька область підготовлена до опалювального сезону практично на 100%.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.