СБУ виявила схованку з вибухівкою в Донецькій області

Силовики продовжують вивчати всі особливості знахідки

Контррозвідники Служби безпеки України виявили в Донецькій області схованку з вибухівкою і військовими засобами ураження, який представники так званого "МГБ ДНР" планували використовувати для здійснення терактів на мирній території країни. Про це пише "УНІАН".

Згідно з даними пресцентру СБУ, арсенал був обладнаний в покинутому будинку на околиці Мар'їнки у сірій зоні. Відомо, що його облаштував у своєму колишньому будинку один з бойовиків. Він планував використовувати засоби ураження для дестабілізації ситуації в мирних містах нашої країни.

Правоохоронці виявили понад 5 кг тротилу, 3 кг пластиду, 3 ручних протитанкових гранатомети, протитанкову міну ТМ 62М, 3 протипіхотних осколкових міни МОН-50, 12 ручних гранат з запалами РГД-5, 16 ручних протипіхотних оборонних ударно-дистанційних гранат РГО, 3 електродетонатори, гвинтівку Мосіна з оптичним прицілом і понад тисячу патронів калібру 5,45. Все відправили на експертизу. Крім того, правоохоронці повідомляють, що працюють над тим, щоб встановити джерела походження зброї та вибухівки, а також обставини підготовки до підривної діяльності.

Нагадаємо, Росія продовжує постачати бойовикам на тимчасово окуповану територію Донбасу озброєння. Минулого тижня вони отримали броньовану техніку, стрілецьку зброю, боєприпаси та пальне.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.