На Донбасі розкрадали продукти для поранених бійців

В зоні ООС посадовець військового госпіталю незаконно пустив у продаж продукти для бійців

В Луганській області виявили схему розкрадання продуктів для поранених бійців. Про це передає прес-центр Служби безпеки України.

Так, правоохоронці викрили заступника командира одного з військових мобільних госпіталів Луганщини на розкраданні продуктів харчування, призначених для учасників бойових дій. За попередньою версією слідства, посадовець, користуючись службовим становищем, наказував підлеглим виділяти для харчування поранених бійців меншу кількість продуктів. А "надлишок" продовольства він збував до місцевих закладів роздрібної торгівлі.

Правоохоронцям вдалося задокументували три факти привласнення та реалізації харчових продуктів із військового шпиталю. Усього від схеми військовослужбовець встиг "заробити" понад 1 мільйон гривень.

Під час обшуків за місцем служби тиловика та у низці торговельних закладів виявили викрадений провіант та документацію, яка підтверджує протиправну діяльність.

Зловмиснику повідомлено про підозру у скоєнні злочину за ч. 4 ст. 410 ККУ (викрадення, привласнення, вимагання військовослужбовцем зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем).

Нагадаємо, правоохоронці затримали підлітка, якій втік з дому на Донбасі заради велосипедної подорожі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.