Поліція попереджає мешканців Луганщини про орендодавця-шахрая

Поліція радить жителям Луганщини звертатися до перевірених агентів з нерухомості

На Луганщині діє орендодавець-шахрай, йдеться у повідомленні обласного управління Національної поліції.

Як розповіли в Сєвєродонецькому відділі поліції, останнім часом у місті було зареєстровано кілька випадків нового виду шахрайства. Так, фіктивний власник житла в Мережі розміщує оголошення з фотографіями про здачу в оренду квартири. При цьому, перед вчиненням правочину шахрай надсилає фото своїх документів (аби засвідчити свою особу) та просить перерахувати кошти за винайм житла. Однак після отримання грошей, шахрай зникає.

За цими фактами тривають слідчо-розшукові заходи у кримінальному провадженні відкритому за ст. 190 КК України "Шахрайство"

"Поліція закликає кожного громадянина перед тим, як передати комусь гроші, чи то за товар, чи за договір, чи з іншого приводу, перевірте чи то не шахраї! У цьому випадку, фото документів, які надсилають аби ошукати винаймачів житла, так само належать нашим ошуканим співгромадянам", - йдеться у повідомленні ГУНП.

Правоохоронці радять бути пильними та, за можливості, звертатися до перевірених агентів з нерухомості й особисто перевіряти документи на право власності.

Як повідомлялося, СБУ викрила кіберзлочинців на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.