На Донеччині викрили мільйонну аферу на ремонті доріг

Фігуранти підозрюються у привласненні понад 9,4 млн грн під час ремонту доріг у Донецькій області

Повідомлено про підозру двом директорам підприємства, які привласнили понад 9,4 млн грн під час ремонту доріг у Донецькій області. Про це повідомила прес-служба обласної прокуратури.

Так, двом директорам товариства з обмеженою відповідальністю інкримінується вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа), ч.2 ст.366 (службове підроблення, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) та ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах) КК України.

Як встановили слідчі, упродовж 2016-2017 років структурний підрозділ Укравтодору Служба автомобільних доріг в Донецькій області провела державні закупівлі щодо проведення капітального ремонту автодоріг та тротуарів на семи об’єктах у містах Краматорськ, Лиман та у Лиманському районі. Переможцем торгів визнано товариство з обмеженою відповідальністю,  що розташоване у Києві.

"Двоє директорів вказаного підприємства, які працювали у різний період часу, використали підроблені документи, на підставі яких були прийняти роботи та на рахунок підрядника перераховано державні кошти", - йдеться у повідомленні.

 Як показала експертиза проб відремонтованого підрядником асфальтобетонного покриття, його фактична товщина та фізико-механічні показники не відповідають вимогам проектно-кошторисної документації, а загальна вартість неякісно виконаних будівельних робіт складає понад 9, 4 млн грн. 

Нагадаємо, на Луганщині пішов під суд чоловік, який зруйнував знак "Україна" біля Станиці Луганської.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.