Луганщина у вогні: де зараз тривають пожежі

Пожежники розповіли, де вже вдалося приборкати вогонь

В Луганській області пожежники ліквідували пожежу в екосистемах поблизу населеного пункту Трьохізбенка, але поки що продовжують гасити вогонь біля села Старий Айдар. Про це повідомляє обласна ДСНС.

Так, пожежі трьох осередків сухої трави та лісових насаджень в Новоайдарському районі (с. Лобачеве, с. Лопаскине та смт Трьохізбенка), які виникли 2 вересня, були локалізовані три дні тому. У ДСНС зазначають, що відкритого вогню не спостерігається, пожежні продовжують гасити окремі осередки тління сухої трави, чагарників та лісової підстилки. О 11:20 пожежу сухої трави та лісових насаджень вдалося ліквідувати.

Крім того, триває ліквідація пожежі між с. Старий Айдар та с. Лобачеве. Так, вчора о 19:30 загорання сухої трави, валежнику та лісових насаджень між с. Лобачеве Новоайдарського району та с. Старий Айдар Станично-Луганського району, яке виникло 4 вересня, вдалося локалізувати. Загрози населеним пунктам немає, кажуть вогнеборці. До того ж, інженерною технікою створено 12 мінералізованих смуг для захисту поблизу Лобачевого. Вранці 7 вересня відкритого вогню не спостерігалося, пожежні працюють над гасінням окремих осередків тління сухої трави, чагарників та лісової підстилки.

Додамо, що всього на території області до гасіння пожеж залучено 111 чоловік та 27 одиниць техніки, з них від ДСНС 105 чоловік особового складу та 23 одиниці техніки. Зазначено, що координує роботу з гасіння пожеж оперативна група Головного управління ДСНС України у Луганській області у взаємодії з командуванням операції Об’єднаних сил.

Нагадаємо, на Луганщині пожежа ледве не зруйнувала будинки під Попасною.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.