Житель Луганщини отримав тюремний термін за жорстоке поводження з твариною

Собаку через отримані травми довелося приспати

Сєвєродонецький міський суд Луганської області виніс вирок чоловікові, який побив собаку і скинув її з другого поверху будинку. Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної прокуратури.

За матеріалами слідства, 37-річний чоловік жорстоко побив безпородну собаку і скинув її з вікна своєї квартири на другому поверсі. Тварину він підібрав на вулиці за кілька днів до інциденту. Собака отримала травми, несумісні з життям, її довелося приспати.

Зазначається, що суд визнав чоловіка винним у скоєнні злочину за частиною 1 статті 299 КК (жорстоке поводження з тваринами) і виніс йому вирок у вигляді двох років обмеження волі зі встановленням максимального трирічного випробувального строку.

Нагадаємо, у 2017 році в Україні був прийнятий закон про покарання за жорстоке поводження з тваринами. Закон визначає жорстоке поводження як "знущання над тваринами, в тому числі бездомними, що спричинило муки, що заподіяло їм фізичні страждання, тілесні пошкодження, каліцтва або призвело до загибелі".

У 2019 році у Верховній Раді зареєстрували законопроект №9453, згідно яким пропонувалося посилити відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, в тому числі і кримінальну відповідальність.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.