Аварія МН17 на Донбасі: СБУ передала Нідерландам матеріали справи

Суд у цій справі почнеться орієнтовно в березні 2020 року

Українські спецслужби передали Нідерландам матеріали кримінального провадження у справі про трагедію, яка сталася з малайзійським Boeing 777 рейсу MH17 на Донбасі в 2014 році.

Зазначається, що матеріали кримінального провадження були передані в Королівство Нідерланди 22 липня 2019 року.

У документі йдеться, що суд у цій справі почнеться орієнтовно в березні 2020 року. На даний момент у справі фігурують такі основні підозрювані: "міністр оборони" "ДНР" полковник Ігор Гиркин (Стрілков), офіцери РФ Сергій Дубинський і Олег Пулатов, а також українець Леонід Харченко.

СБУ відмовилася відповісти, чи обрані підозрюваним запобіжні заходи та чи оголошені вони у розшук.

Нагадаємо, 17 липня відбулася п'ята річниця авіаційної катастрофи пасажирського літака рейсу МН-17, який слідував за маршрутом Амстердам - Куала-Лумпур. У цій трагедії загинули 298 осіб, серед них 80 дітей.

Слідча група офіційно представила докази причетності РФ до катастрофи лайнера. "БУК", яким був збитий літак, що належав 53-ї зенітно-ракетної бригади збройних сил Росії.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) оприлюднив фото, на яких бойовики "ЛДНР" розважаються і фотографуються на уламках літака рейсу MH17.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.