Затримання заступника голови МінВОТ на великому хабарі: в СБУ розкрили таємниці справи

Затриманим загрожує термін від 5 до 12 років

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) затримало заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрія Гримчака та його спільника за вимагання хабара в розмірі 1,1 мільйон доларів. Про це повідомляється на фейсбук-сторінці відомства.

"Затримані вимагали хабар у сумі 1, 1 млн доларів від підприємця за нібито сприяння у прийнятті рішень особами, уповноваженим на виконання функцій держави. При одержанні частини коштів в розмірі 480 тис. доларів вони були затримані "на гарячому"", - йдеться в повідомленні.

Відомо, що затримання відбулося в Києві на Подолі біля одного з супермаркетів. Пізніше правоохоронці провели обшуки в будинку чиновника.

Глава ГПУ Юрій Луценко розповів, що Гримчак та його помічник вимагали гроші за вплив на рішення суддів і чиновників Міністерства культури для прийняття власних рішень.

"Соромно за нього. Але це наочно показує, що в ГПУ - закон один для всіх", – сказав Луценко.

У СБУ розповіли, що першу частину хабара Гримчаку і його помічнику Ігорю Овдієнку передали раніше у розмірі понад 600 тисяч доларів США. Ці гроші вони конвертували у "своїх" валютних обмінниках.

Наголошується, що СБУ відстежувала ці операції відразу ж вилучаючи гроші з обмінників, щоб не втратити їх, оскільки вони були прямим речовим доказом. Вся операція трималася в суворій таємниці, і керівництву обмінників "зашивали роти". Так тривало більше місяця.

Потім в СБУ дізналися про передачу другого траншу і провели затримання. Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що в Донецькій області затримали капітана поліції, який за гроші сприяв безперешкодному проходженню блокпоста.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.