ЮНІСЕФ: "Через ескалацію на Донбасі, мільйонам людей загрожує спрага"

Збройні дії регулярно тягнуть порушення і збої в роботі водоподачи і водовідведення

Ескалація бойових дій на сході України створює загрози для доступу до питної води і підтримки належної санітарії для 3,2 мільйона чоловік, у тому числі півмільйона дітей, а також безпеки працівників, які ризикують життям для відновлення пошкодженої інфраструктури, заявляє Дитячий фонд ООН ЮНІСЕФ, передає " радіо Свобода ".

Протягом останнього тижня червня було п'ять окремих інцидентів, пов'язаних з конфліктом, в результаті яких були пошкоджені об'єкти водопостачання і санітарно-гігієнічні об'єкти на лінії розмежування на сході України, яка розділяє підконтрольні і непідконтрольні уряду території", - повідомили в ЮНІСЕФ.

З початку конфлікту загинули дев'ять і було поранено 26 працівників системи водопостачання, в тому числі троє - в цьому році. Всі вони загинули або постраждали, намагаючись забезпечити безперебійне водопостачання для дітей і сімей, що живуть в районах, уражених конфліктом, відзначають в ЮНІСЕФ.

"ЮНІСЕФ повторно закликає до невідкладного припинення обстрілів критично важливих об'єктів цивільної інфраструктури без дотримання принципу розрізнення і до прийняття заходів для захисту працівників системи водопостачання. Ці чоловіки і жінки ризикують життям, щоб сім'ї і діти мали доступ до чистої питної води, що є основоположним правом для всіх", - зазначила заступник глави представництва ЮНІСЕФ в Україні Лора Білл.

У фонді зазначили, що в цьому році зажадає 13,3 мільйона доларів для забезпечення водопостачання і санітарно-гігієнічних умов на сході України, з цієї суми поки вдалося зібрати лише 15%.

За даними ЮНІСЕФ, в перші п'ять місяців 2019 фонд і його партнери допомогли приблизно 930 тисячам людей по обидва боки лінії розмежування отримати доступ до чистої питної води.

Нагадаємо, видання "Донбасс.Коментарі" повідомляло про безперервні обстріли з боку бойовиків, особливо, в районі Маріуполя.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.