Десятки тисяч жителів Луганської області залишилися без води

У Лисичанську зібрали екстрене засідання з надзвичайних ситуацій

80 тисяч населення Луганської області в центральній, південній частині міста Лисичанська, міст Новодружеська і Привілля, а також соціальної сфери. Про це повідомляє прес-служба Лисичанської міськради.

Відзначається, що в міській раді пройшло екстрене засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв'язку з припиненням поставок електричної енергії на об'єкти "Лісічанскводоканал".

За результатами обговорення, комісія зобов'язала ТОВ "Енер СХІД", ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" виконувати вимоги ст.6 закону України "Про питну воду та питне водопостачання" щодо безперебійного електропостачання об'єктів водоканалу.

Лисичанському міському управлінню ГУ ДСНС України в Луганській області та підприємству КАТП доручили забезпечувати підвіз питної та технічної води населенню міст Лисичанськ, Новодружеськ, Привілля.

Крім того, члени комісії вирішили направити листи з інформацією про загрозу виникнення надзвичайної ситуації президенту України Володимиру Зеленському, прем'єр-міністру Володимиру Гройсману, голові Луганської ОДА - військово-цивільної адміністрації Віталію Комарницькому, а також до силових структур Луганської області.

Нагадаємо, видання "Донбасс.Комментаріі" повідомляло про критичну ситуацію з доступом людей в зоні ООС до питної води, що викликало тривогу в ООН ЮНІСЕФ.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.