Водопостачання в Луганській області частково відновлено

Десятки тисяч людей більше доби сиділи без води в умовах посушливого літа

На трьох насосних і двох каналізаційних насосних станціях КП "Лісічанскводоканал" відновили електропостачання, завдяки чому в будинку до місцевих жителів, які залишилися без води на дві доби, повернулася довгоочікувана волога. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій, передає "Інтерфакс-Україна".

"21 серпня відновлено електропостачання 3 насосних станцій і 2 каналізаційних насосних станцій КП" Лісічанскводоканал ", які були відключені 19 серпня в результаті заборгованості за електропостачання", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що сьогодні здійснюється заповнення системи водою.

Однак, залишається знеструмленою одна насосна станція "Привілля".

Протягом доби підрозділи ГСЧС підвозили населенню 136 кубометрів технічної води. Всього з початку робіт підвезено 253 кубометра (з них підрозділами ГСЧС 198 кубометрів технічної і 40 кубометрів питної).

Нагадаємо, видання "Донбасс.Комментаріі" повідомляло про надзвичайну ситуацію в Луганській області, коли десятки тисяч людей опинилися відрізані від водопостачання. У зв'язку з цим в перший же день ексцесу в міській раді пройшло екстрене засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у зв'язку з припиненням поставок електричної енергії на об'єкти "Лісічанскводоканал".

За результатами обговорення, комісія зобов'язала ТОВ "Енер СХІД", ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" виконувати вимоги ст.6 закону України "Про питну воду та питне водопостачання" щодо безперебійного електропостачання об'єктів водоканалу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.