Велика аварія в Сєвєродонецьку: на заводі стався витік аміаку

З пошкодженої труби витекло близько 300 літрів небезпечної речовини

На ПАТ "Сєвєродонецьке об'єднання" Азот "" увечері 27 серпня стався витік 300 літрів аміачної води через порив труби. Місцеві жителі відчули неприємний запах і активно обговорювали ситуацію в соціальних мережах. Про це передає "Укрінформ".

"Інцидент дійсно мав місце, але він не був занадто небезпечним. Стався порив на трубі, по якій транспортується так звана аміачна вода. Кількість рідини, встигла витекти - 300 літрів; порив був ліквідований протягом півгодини. Небезпеки для здоров'я городян немає", - розповів журналістам співробітник завоада, який просив не називати його і ім'я.

Відзначається, що ніікто з офіційних служб не опублікував жодного прес-релізу з даного приводу.

Повідомлення на своїй сторінці в Facebook зробив директор Департаменту Луганської облдержадміністрації Денис Денищенко. Він послався на невідоме повідомлення, де "місцевим жителям рекомендують терміново закрити вікна і не виходити з приміщення". Однак дану публікацію можуть прочитати тільки друзі Денищенка - широкому загалу вона недоступна.

Хімічне підприємство в Сєвєродонецьку "АЗОТ" спеціалізується на виробництві азотних добрив. В результаті бойових дій цеху підприємства не постраждали, але в зв'язку з втратою надійного (мінімум від двох джерел) енергопостачання виробництва тут позаштатні ситуації відбуваються епізодично - до декількох разів на рік. Однак деякі ємності тут стоять заповненими агресивними хімічними речовинами, становить потенційну небезпеку технологічного характеру.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про масштабний витік розплавленого металу на території маріупольського заводу. На відео, викладеному в Ютуб очевидцями аварії, було видно як розплавлений метал виливається в цех і бризкається, а працівники заводу намагаються зупинити потік вогнетривкими матеріалами.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.