Держслужбовця під Донецьком звільнили за "лайк" в "Одноклассниках"

Верховний суд виніс рішення

У Верховному суді України визнали законним звільнення прокурорки з Донбасу. Жінка втратила посаду 2018 через неетичні висловлювання і "лайки" в російській соціальній мережі "Однокласники". Про це повідомляється в судовому реєстрі у справі.

Так, відомо, що підсудна висловлювала повагу до комуністичної символіки, підтримувала пропаганду тоталітаризму, прихильно ставилася до закликів рішення військового конфлікту в Україні. Також вона відкрито підтримувала учасників терористичної організації ДНР - шляхом проставлення відміток "клас" на сумнівних публікаціях.

На суді жінка розповідала, що зареєструвалася в мережі 9 років тому і не скоювала зазначених дій. Поставити "лайк" під постами знайомих могла випадково через високу чутливість гаджетів. Казала, що аккаунт неодноразово викрадали, однак пароля в зв'язку з цим вона не змінювала.

Ознайомившись з усіма доказами, Верховний суд України дійшов висновку, що вчинені жінкою дії порочать звання прокурора і можуть викликати сумнів у об'єктивності, чесності, непідкупності органів прокуратури. Це грубе порушення прокурорської етики та несумісне з подальшою роботою на цій посаді.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" більшість жителів ОРДЛО визнають себе "етнічними українцями".




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.