Під час перемир'я ворог обстрілював позиції воїнів України більше півтисячі разів

У перші дні перемир'я кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася

Встановлене 21 липня, цього року, перемир'я в районі проведення операції Об'єднаних сил мало позитивні наслідки виключно на початковому етапі. Про це повідомив командувач Об'єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко, передає прес-служба ООС в соцмережі Facebook.

За його словами, в перші дні кількість ворожих обстрілів дійсно зменшилася майже в два рази.

"Однак, вже в серпні ми почали фіксувати поступове збільшення кількості ворожих обстрілів наших позицій в добу, в окремих випадках, до 12 і більше. З часу оголошення "хлібного" перемир'я ворог обстрілював наші позиції більше півтисячі разів, з них 80 - з забороненої мінськими угодами зброєю", - сказав він. 

Володимир Кравченко також додав, що численні факти порушень режиму припинення вогню з боку окупаційних військ свідчать про їх провокаційний характер і спробах викликати вогонь.

"Їх мета - завдати максимальної поразки особовому складу підрозділів операції Об'єднаних сил і, за будь-яку ціну, викликати вогонь і через проросійські ЗМІ звинуватити нас у недотриманні мінських угод. Ми своє слово тримаємо", - пояснив командувач.

Протягом перебування в районі проведення операції Об'єднаних сил кілька представників Міністерства оборони України відвідали близько десятка передових позицій підрозділів вздовж всієї лінії дотику.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що з початку доби окупанти кілька разів застосували міномети різних калібрів.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.