Лисичанськ знову без води: в лікарнях скасовують операції

З-за критичних умов можливе перенесення пологового відділення в Сєвєродонецьк

18 жовтня у Лисичанську відключили водопостачання в будинках, де проживають тисячі людей, з-за високої заборгованості водоканалу перед енергозбуту. Про це передає видання Depo. Донбас.

З-за того, що у місті третю добу відсутня вода, міська лікарня працює в критичних умовах, і змушена скасовувати операції.

"На сьогодні ми припиняємо планові операції, планове лікування, будемо розглядати питання про переведення пологового відділення в Сєвєродонецьк", - розповів головний директор територіального медичного об'єднання Григорій Старченко.

Він підкреслив, що зараз запас води в медустанові становить 14 тис літрів, підвезення здійснює ДСНС, однак цього недостатньо, вистачить максимум на дві доби.

Видання зазначає, що борг водоканалу перед енергетиками, визнаний рішенням суду, склав більше 168 млн грн. Відключено від електропостачання 3 насосні станції ЛКСП "Лисичанскводоканал" ("РТІ", "Билогоривського" і "Борівська"), внаслідок чого без централізованого водопостачання залишилися центральна, південна частини м. Лисичанськ, р. Привілля і м. Новодружеське, всього близько 80 тис. жителів.

Нагадаємо, подібна велика аварія в Лисичанську, яка залишила без води десятки тисяч людей, сталася ще в серпні. Тоді ситуація викликала гостру стурбованість у зв'язку з можливими наслідками та гуманітарною катастрофою.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.