"Зневоднення" Лисичанська призвело до режиму надзвичайної ситуації

Лисичанська міськрада збирає екстрену сесію депутатів

Сьогодні у зв'язку з відсутністю водопостачання протягом трьох діб в Лисичанському міському раді відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом міського голови Сергія Шиліна. Про це повідомляє сайт міськради.

Згідно порядку денного, в місті виникло положення надзвичайної ситуації державного рівня у зв'язку з аварійною ситуацією на об'єктах ЛКСП "Лисичанськводоканал", яка виникла внаслідок повного обмеження постачання електричної енергії ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" з 18 жовтня.

На засіданні комісії головний інженер "Лисичанськводоканалу" Віктор Францов доповів про ситуацію на підприємстві. За його словами, у водоканалу немає можливості виплатити заборгованість перед ЛЕО.

Мер Сергій Шилін запропонував присутнім на засіданні підтримати чи не підтримати рішення про введення надзвичайної ситуації державного рівня.

За результатами доповіді та з урахуванням обговорення місцева комісія ТЕБ та НС вирішила визнати сформоване надзвичайною ситуацією і призначити керівником робіт з ліквідації НС заступника міського голови Андрія Якимчука.

Крім того, було прийнято рішення підготувати та направити листи про припинення водопостачання та водовідведення до президента та іншим центральним органам, а керівнику "Лисичанськводоканалу" доручено вжити заходів щодо оплати заборгованості за спожиту електроенергію.

У зв'язку з виникненням надзвичайної ситуації, вирішено внести зміни у графіки роботи підпорядкованих закладів освіти та культури, а в разі необхідності призупинити функціонування вищевказаних закладів, а також внести зміни в режим роботи медичних установ та скасувати планові операції.

Нагадаємо, портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що склалася ситуація змушує лікарів Лисичанська скасовувати планові операції і переносити пологове відділення у сусідній Сєвєродонецьк.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.