Маріупольців попереджають про відповідальність за спалювання осіннього листя

Мерія Маріуполя створила спецгрупу з виявлення подібних порушень

З початку сезону, коли починає опадати осіннє листя, влада Маріуполя все частіше фіксують наявність вогнищ. Про це передає сайт маріупольської міськради.

Так, у цьому році мерія створила робочу групу щодо запобігання даних порушень. Про її роботу, штрафних санкціях та правила утилізації листя розповіла начальниця відділу контролю за торговельною діяльністю інспекції з благоустрою Тетяна Топалова.

До складу групи увійшли представники інспекції з благоустрою та інспектор з пожежної охорони. Її мета – роз'яснити людям про небезпеку таких горений. Рейди проходять у всіх районах міста. Особливу увагу приділяють приватному сектору.

"Спалювання листя в межах міста не тільки несприятливо позначається на навколишньому середовищі і здоров'я людей, але і несе величезну небезпеку. Найчастіше це неконтрольоване горіння", - зазначила Топалова.

Одним з нововведень у цьому році стане гасіння несанкціонованих горений прямо на території приватних володінь.

"Якщо мешканці відмовляться йти на контакт і гасити займання, то крім штрафних санкцій, буде викликаний наряд поліції і пожежники, які моментально погасять несанкціоноване горіння", - підкреслює чиновник

Інспектор помітила, що опале листя можна утилізувати в міських умовах, не порушуючи екологічну середу. Наприклад, їх можна компостувати, щоб потім використовувати як добриво. Також їх можна викидати в контейнери зі сміттям.

Мерія звертається до містян Маріуполя, а також прилеглих міст: якщо ви побачили, що хтось спалює листя на приватній або муніципальній території, а також просто відчули відповідний запах диму - звертайтеся в поліцію. Нагадаємо, що за спалювання листя передбачені штрафи. Стаття 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення за порушення правил благоустрою територій міст та інших населених пунктів передбачає накладення штрафу на громадян у розмірі від 340 до 1360 грн; на суб'єктів підприємницької діяльності - від 850 до 1700 грн.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про суми, які необхідні для ремонту доріг у Донецькій областв.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.