На Луганщині осквернили пам'ятник полеглим бійцям "Айдара"

Поліція відкрила кримінальну справу за вандалізму

У суботу, 19 жовтня, житель села Половинкине Старобільського району Луганської області повідомив в поліцію про осквернення невідомими пам'ятного знаку загиблим бійцям батальйону "Айдар". Про це повідомляє прес-служба прокуратури.

"Старобільської місцевої прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом руйнування пам'ятного знаку загиблим бійцям батальйону Айдар, встановленого в селі Половинкине Старобільського району на честь 5-ї річниці створення військового підрозділу ", - зазначено в повідомленні відомства.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за осквернення й руйнування пам'ятника, спорудженого в пам'ять тих людей, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичних операціях, в здійсненні заходів щодо забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Росії (ч. 2 ст. 297 КК України).

Слідчі проводять роботу щодо встановлення підозрюваних і звертаються до старобельцам, у разі, якщо їм щось відомо про скоєний правопорушення, звертатися в поліцію.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про відкриття у Покровську пам'ятника великому Кобзареві української поезії.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.