Екс-співробітник СБУ заочно засуджений за пособництво бойовикам

Суд засудив його до 12 років ув'язнення

Костянтинівський городорайонный суд Донецької області заочно дав 12 років позбавлення волі колишньому співробітникові Служби безпеки України за участь у терористичній організації т. н. "ДНР", всупереч клятву служити і захищати народ України. Про це передає видання "Новий формат".

Так, згідно з постановою суду, колишній начальник одного з відділень СБУ в 2014 році приєднався до лав бойовиків. Він активно протидіяв військовим підрозділом і правоохоронним органам, залученим в АТО і ООС. Він очолив одну з угруповань, а також шукав серед місцевого населення громадян, яких під загрозою кримінального переслідування заставляв збирати інформацію про військовослужбовців Збройних сил України.

Важливо підкреслити, що силовик у разі відмови співпрацювати, зраджував людей тортурам і погрожував їм незаконним позбавленням волі.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв, що український журналіст Станіслав Асєєв, захоплений бойовиками "ДНР" засуджений на 15 років суворого режиму за шпигунство на користь України.







Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.