Неля Штепа зуміла відсудити в України компенсацію в 3600 євро

ЄСПЛ визнав Нелю Штепой постраждала від порушення прав людини

Еевропейский суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав порушення з боку України і зобов'язав українську сторону виплатити колишньому меру Слов'янська Нелі Штепі 3600 євро компенсації. Про це передає видання УНН, посилаючись на прес-службу ЄСПЛ.

ЄСПЛ дійшов висновку, що у відношенні Нелі Штепи українською стороною було порушено дві статті Європейської конвенції з прав людини.

"Суд скарги про відсутність підстав для надмірного тримання заявника під вартою в процесі про кримінальне провадження проти неї", - сказано у фінальному документі.

Також суд зобов'язав Україну виплатити Штепі протягом трьох місяців 2600 євро за заподіяння моральної шкоди та 1000 євро на відшкодування судових витрат.

Штепа подала позов проти України в зв'язку з порушенням пункту 3 статті 5 Конвенції про захист прав людини, тому що її попереднє ув'язнення було тривалим і невиправданим. Крім того, вона скаржилася на порушення пункту 1 статті 6 Конвенції, що кримінальне провадження проти неї було необґрунтовано тривалим.

Зазначимо, колишній голова Слов'янської міськради Неля Штепа продовжує перебувати в статусі підсудної за підозрою в сепаратизмі.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв, що в ОРДЛО люди, які не склали українські паспорти, вносяться в спеціальну базу сепаратистів.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.