Калічать самих себе: окупанти намагаються "втекти" з військових частин

У службовців в ОРДЛО відбирають особисті документи і російські паспорти

В Окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) командування окупаційних військ продовжує укомплектовувати особовий склад. Це стосується з'єднань та частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) Збройних Сил Російської Федерації, передає Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, серед населення проводять агітаційну роботу. Місцевих мешканців ОРДЛО закликають вступати в ряди російських окупаційних військ. За це людям обіцяють гарну грошову винагороду і допомогу при отриманні російських паспортів. Так ті, хто вступлять в окупаційні війська, зможуть отримати паспорт РФ без черги.

При цьому, розвідка встановила, що серед особового складу окупантів все більше людей стають незадоволеними умовами служби. Є підрозділи в яких службовці не бажають продовжувати контракти. Також збільшується кількість випадків дезертирства. Ще, щоб "втекти" від служби, окупанти калічать самих себе. Таким чином, шляхом самокалічення вони намагаються ухилитися від служби. А щоб військові самовільно не покидали військові частини, у них почали вилучати особисті документи і навіть отримані нові російські паспорти.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що Кабмін готовий визнати окремі довідки, видані окупантами у ОРДЛО.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.