Музею поліції на Донбасі подарували ексклюзивну колекцію експонатів

У музеї з'явилися експонати з часів УПА і подій Революції гідності

Реліквії, які є символом боротьби за незалежність України, передали в Музей поліції Донецької області. Такий подарунок області зробив волонтер зі Львова Михайло Дмитрів, передає прес-служба поліції Донеччини.

Як зазначається, Михайло був сотником на Майдані, а зараз він входить до складу громадської організації "Товариство пошуку жертв війни "Пам'ять". Також чоловік здійснює волонтерську діяльність і є учасником війни на сході України. Музею він подарував свою особисту ексклюзивну колекцію.

Так, тепер музей області поповнився матеріалами, які засвідчують часи січових стрільців, Української Галицької армії, становлення Української Народної Республіки, Української повстанської армії (УПА) і подій Майдану.

В прес-службі підкреслюють, що волонтер подарував нагороди, кокарди, пряжки ременів. Останні використовувалися під час існування УПА в період 1918 - 1921 років. Ще більш цінні експонати - це предмети уніформи січових стрільців та воїнів Української повстанської армії, а також книги (52 томи). Видання також присвячені УПА.

Крім цього, тепер в музеї є експонати, які висвітлюють події Революції гідності (Євромайдану в Україні).

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що виставку авангардних картин покажуть на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.