Мозаїки з Донбасу показали на фасаді музею Леопольда у Відні

Панно "Боривітер" і "Металург" побачили закордоном

Мозаїки з Маріуполя стали частиною анімаційного шоу "Discover Ukraine: Bit by Bit", яке показали у Відні. Всього було презентовано дві мозаїки з Донбасу, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, шоу було показано на фасаді музею Леопольда у Відні. Однією з показаних мозаїк була "Боривітер". Вона позначає символ птаха, який розсікає вітер. Мозаїку створили в 1967 році група художників на чолі з Аллою Горською. Вона розташована в будівлі колишнього ресторану "Україна". Паралельно було створено панно "Дерево Життя". Ці мозаїки свідчать про творчий пошук художників-шістдесятників.

Друга мозаїка, представлена у Відні, це "Металурги". Її створили в залі очікування залізничного вокзалу. Розмір композиції досягає 100 квадратних метрів. Створили мозаїку Леля Кузьменкова і Валентина Константинова.

В прес-службі підкреслюють, що композиція складається з декількох частин. Ще в ній є різні етапи виплавки сталі, а окремі технологічні процеси були створені, як єдине ціле.

Всього у Відні показали близько 50 монументальних мозаїк. Їх транслювали під музику. Крім мозаїк з Маріуполя, були представлені панно ряду інших українських скульпторів.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що екскурсію "Вежа Нільсена"і VR-прогулянку проведуть в Маріуполі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.