Про композитора, який прославив колядку "Щедрик", розповідають у Покровську

Українська різдвяна колядка стала відома на весь світ, як "Carol of the Bells"

В Донецькій області в місті Покровськ можна дізнатися про композитора Миколу Леонтовича, який відомий своєю обробкою українських народних пісень "Щедрик", "Дударик", "Козака несуть". На сьогоднішній день, його обробка пісні "Щедрик" відома у всьому світі, як різдвяна колядка "Carol of the Bells". Розповідати про композитора в Покровську почали в приміщенні кінотеатру "Мир", передає прес-служба Покровської міської ради.

Як зазначається, лекції проводить Покровський історичний музей. Вони (лекції) присвячені життю і творчості Миколи Леонтовича. Саме культурний захід отримало назву "Від Колізею в Карнегі-хол".

"З 09:00 до 14:00, кожну годину, на всіх бажаючих чекає захоплююча розповідь про видатного композитора. Запрошуємо мешканців Покровська та гостей міста взяти участь у культурній акції!", - йдеться в повідомленні.

Основу музичної спадщини Леонтовича складають хорові мініатюри - обробки українських народних пісень, які й донині є неперевершеними і їх виконують всі українські хори в Україні і діаспори. Це "Щедрик", "Козака несуть", "Дударик", "Із-за гори сніжок летить", "Женчичок-бренчичок", "Гаю, гаю, зелений розмаю".

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що мешканцям шести міст Донбасу покажуть фільм і познайомлять з продюсером. 



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.