Український фільм про переселенців з Луганська отримав визнання у Варшаві

На кінофестивалі у Варшаві стрічку транслювали п'ять разів

Фільм українського режисера Дар'ї Онищенко "Забуті" отримав спеціальну нагороду журі на Варшавському міжнародному кінофестивалі. Про це пише культурний розділ НВ.

Стрічка "Забуті" - це історія україномовної сім'ї з Луганська, яка намагається залишити непідконтрольну територію і переїхати в Київ. Фільм звертає увагу на проблеми переселенців і на важкі умови життя в окупованому місті. Втім, це також ідеалістичний фільм про любов і віру в майбутнє. Головна героїня Ніна, молода вчителька української мови, закохується в Андрія - хлопця-сироту, який теж бореться з несправедливістю в окупованому місті. Фільм показує долі людей, залишаються мужніми і вірними своїм ідеалам, незважаючи на важкі обставини.

"Польські та іноземні глядачі добре сприйняли фільм. Деякі люди говорили, що вони взагалі нічого не знали про те, що зараз відбувається в Україні і були дуже здивовані побаченим на екрані. Це для мене, мабуть, найважливіше", - поділилася враженнями режисер Дар'я Онищенко.

Відзначається, що одну з ролей у картині зіграла відома українська художниця Марія Куликівська. У кадрі вона робить власний арт-перформанс - знищує власні скульптури, повторюючи тим самим правдиву історію, яка відбулася в центрі сучасного мистецтва IZOLYATSIA в Донецьку в 2014 році.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв, що в Євросоюзі вимагають негайного звільнення журналіста Станіслава Асєєва, який так званий суд "ДНР" засудив до п'ятнадцятирічному ув'язнення.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.