Допомагали Донбасу: міжнародні організації витратили 500 млн доларів

Завдяки допомозі міжнародних організацій 1,7 мільйонів людей області були забезпечені водопостачанням

На допомогу людям, які постраждали від збройного конфлікту на Донбасі, міжнародні організації витратили 500 мільйонів доларів США. Такі гроші були виділені протягом останніх п'яти років, написав на своїй сторінці в Facebook голова Донецької обласної держадміністрації Павло Кириленко.

За його словами, гроші були використані на покращення водопостачання, санітарні послуги, а ще підготовку до зими, ремонт пошкоджених будинків та покращення доступу до освіти та медицини.

На сьогодні на Донбасі працюють 67 міжнародних урядових, неурядових і міжурядових організацій. Їхнє завдання - допомагати найбільш вразливим верствам населення. Завдяки допомозі міжнародних організацій 1,7 мільйонів людей області були забезпечені водопостачанням, 340 тисяч громадян отримали гроші, ваучери, медичні та гігієнічні кошти.

Ще на міжнародні гроші було відремонтовано 105 навчальних закладів, а 19 тисяч дітей отримали навчальні матеріали. Надалі, компанія "Вода Донбасу" продовжуватиме отримувати допомогу від Швейцарії.

Крім цього, Павло Кириленко додав, що міжнародні організацій підтримують територіальну цілісність України.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в Донецьку область прибув посол США Вільям Тейлор.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.