Будуть захищати від насильства: на Донбасі запрацювала нова група поліцейських

Близько 160 тисяч мешканців сільських районів почнуть отримувати кваліфіковану допомогу

На Донбасі 20 співробітників поліції увійшли в нову групу, яка буде реагувати виключно на випадки домашнього насильства. Такі поліцейські почнуть працювати в Мангушському, Волноваському, Нікольському районах та селищі міського типу Сартана, передає прес-служба Національної поліції Донецької області.

Як зазначається, близько 160 тисяч мешканців сільських районів почнуть отримувати кваліфіковану допомогу, у випадку, якщо будуть жертвами домашнього насильства. 

З самими поліцейськими провели заняття на якому відпрацювали покрокову інструкцію щодо захисту потерпілих. До бунтарів і агресорів почнуть застосовувати нові заходи впливу. Розглянули поліцейські і порядок заходів щодо кривдника у зв'язку зі змінами в законодавстві. А саме - строкового забороненого припису (90 приписів було складено з початку 2019 року). Це дозволяє обмежити контакти потерпілих з агресором.

Ще на тренінгу розглянули випадки, коли потерпілі відмовляються від допомоги. Не зважаючи на це, співробітник поліції зобов'язаний роз'яснити потерпілому його права - юридичні, щодо надання психологічної допомоги і можливості отримання тимчасового притулку.  

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що мешканців Донбасу навчать знижувати витрати на енергоресурси.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.