На вихідних у Донецькій області почали проводити розведення сил і засобів

Українські військові відійшли на один кілометр і залишилися на заздалегідь обладнаних позиціях

В районі населених пунктів Богданівка і Петрівське, Донецької області, в суботу, 9 листопада, почали проводити розведення військ. До цього процесу українська сторона була готова ще 8 листопада, передає прес-служба Донецької облдержадміністрації в соцмережі Facebook.

Як зазначається, останнє порушення режиму припинення вогню на цій ділянці №3 (Петрівське) було зафіксовано 31 жовтня. Ворожа сторона не відповіла взаємністю 8 листопада, щодо розведення сил. Хоча, за міжнародними домовленостями, вони були готові до розведення ще 4 листопада.

Розведення військ і засобів відбулося 9 листопада. Білий сигнал ракети був випущений з обох сторін в 12:00. Після - були два повторних, зелених, сигнала. Вже в 12:20 почалося практичне розведення сил і засобів.

В прес-службі підкреслюють, що з ділянки №3 було відведено 42 військовослужбовців Збройних Сил України, три бойових броньованих машин і 48 одиниць стрілецької зброї. Вони відійшли на один кілометр і залишилися на заздалегідь обладнаних позиціях.

При цьому, протягом трьох днів будуть проводити розведення особового складу і озброєння. Після почнуть шукати і знищувати мінно-вибухові загородження, демонтувати фортифікаційні споруди та інші об'єкти військового призначення на даній ділянці. Процес розведення військ відбувається з обох сторін.

Вчора, представники Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) почали здійснювати верифікацію виконаних заходів.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що люди без громадянства їдуть в ОРДЛО за російськими паспортами.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.